Search This Blog

There was an error in this gadget

15.6.09

Ke Morib on 45th day


Amacam? Best pergi Morib semalam :)

Plan asal nak visit nenek ngan moyang kat Klang aje...tibe2 my bro in-law family nak pergi Morib since yesterday was the last day of school hols. Well, since Serena mama diorg tgh pinjam, ape lagi...rombongan Geng Bas Sekolah la jadinye..hehe...(wif nenek and moyang together) Of course, Yuni xsuke crowded, therefore naik Sonata grandpa.

I have also learned that if you layan the baby the whole day passing sana sini macam bola, she'll keep quiet for a while except from masa lapar and ngantok... and when she sleeps too little in the day (yesterday tidur siang total 3 hours), malam mmg senang tidur bangun merengek untuk susu sahaja. (Mungkin Yuni x larat nak layan pampers basah lencun)

So, yesterday night sangat nyenyak daddy dia tidur. Mama dia plak dah terbiasa bangun malam pukul 1-2 pagi, xleh nk tidur plak..(main sudoku kat hp sampai ngantok) Mama happy, daddy happy, Yuni pon kire happy la...sbb semalam xtido atas buai sorang2. Awal2 dah lelap in between mama ngan daddy.


Today's Agenda:

Start practice bottle feeding breast milk.

Ambil nasihat Cik daun untuk feed 3 Oz dahulu sampai dia puas. Tengok keadaan/cara dia minum macammana dalam 2-3 hari. And then increase frequency of bottle feeding until whole day. hmmm...

Chotto shippai shita.

Pagi tadi, malas punye pasal, 1 botol 4.5 Oz main bagi aje kat Yuni. Well, expecting to pull out the bottle at 3 Oz. Tak boleh tarik, cik! Last2 Yuni telan semua sekali. Sampai kembung2 perut. Takut mama ngan daddy tengok. Gambar kat atas tuh after 4.5Oz feeding le tuh. Right before dia muntahkan sikit susu tadi. tsk tsk..Sorry ye Yuni! Lepas kasi burp, henjut kat buai xsampai 5 minit, bunyi *yakyak* sudah tiba. Yuni yang baru habis mandi terpaksa salin pampers. (Dia buang stock semalam la tuh) Dan terus tidur sampai skarang (of course sambil buat bunyi2 dalam buai) *sigh*

Belajar melalui pengalaman dan analisis data terkumpul...hehe..

Esok dalam botol hanya akan ada 3 Oz sahaja dulu.
Pam susu mesti lebih!!
Esok pergi kedai baby beli food warmer untuk kemudahan grandma (& daddy) yg bakal jaga Yuni nanti (^-^v)

p/s: kepada member2 yg nak datang melawat, silalah datang. Saya dah habis pantang :)

No comments: