Search This Blog

There was an error in this gadget

11.7.09

te-unh-sho-ku

Cerita pasal masa depan.

Dah 3 tempat aku gih interview. Memang sangat busy. Ada tempat yang diharap2 dapat interview...tapi masih belum dipanggil. Ada tempat yang xdisangka2 dah pergi dah interview. Adakah aku terlampau demand gaji? Ejenku kata, "taklah" hmmm...

Masa interview di The Gardens;

My comment; Cek rasala kan...depa tak sanggup nak bayaq gaji cek..

Masa interview di S.A;

Interviewer comment; I think its a waste that you apply for this position. If you don't mind, can i forward your resume to our rnd dept?

Masa interview di S.J;

Interviewer comment; Henji no hou wa 1 shuukan hodo dashimasunode, toottara 2 kaime no interview ni kitekudasai.

Demanding sangat ke aku nih? Siapa tahu kerja Help desk yang membayar gaji lumayan? Saya perlukan indoor job yang kurang stress buat masa ini...Yoroshiku!

5 comments:

Anonymous said...

kalo nk keje yg kurang stress, means keje yg agak hima ker? aritu ade org offer keje kat SATO. tatau laa gaji lumayan ke tak tp dia kata keje ctu relax aa... hima sugiru datte.. bg aku, kalo hima = stress nashi.. ahaha.. chigauka?


-dd-

elmilo said...

kerje kat dhl..3k...tapi shift la...

kouchan143 said...

kanggaetoku...keje SATO kaa...kilang juge la nampaknye...hehehe...

Asalkan Sato tak masuk keje pkl 7:30 pagi dah kire ok lah tu..

Nanti aku survey openings kat sana...Sankyu!!

azya said...

sato? aku ex sato :)
mmg sato hima giler. culture berkerja mmg best kat situ, sbb ramai kawan2 and nihon sotsu pun ramai gak kat situ..
stress nashi. zenzen.

payment aku rasa biasa je. tp mmg sesuai utk org2 yg byk tanggungjawab (dah kawen, ada anak) mcm ko, sbb kejer relax.and bleh balik on time

ganbatte ne :)

Anonymous said...

baai aku pulak, aku akan stress kalo hima sgt hehe stress sbb xtau nk wat apa