Search This Blog

There was an error in this gadget

10.6.10

Shell Batu 3 kat Federal Highway

Have I told you guys before about my "Flying Wiper" incident?

Ok.. One happy Saturday, I spent the whole day watching Shrek4 @Signature Gardens with Didie and Yuni- The All Girls Outing- Arrived at 11pm and went to see Didie @Sushi Zanmai. Delicious sushi! But a bit of lousy slow service when there's a lot of customers.



Didie-chan wants her picture Mozaiku..

Yuni was already excited when she ran here and there letting mama chase for her @Gardens *penat*

Then it was the movies... I thought she would sleep out of the tiredness of walking, when she actually stayed awake the whole time, watching Shrek4!! Since it was a Premium Class seat, Yuni sat a bit *sempit* in between mama and Didie... heheh... (Sorry, we didn't get you a 3-D specs, dear!)

Since Yuni could walk, mama left the Quinny 2010 @home guessing she wouldn't need it. When after the movies on the way to MidValley, she protestedly sat on the floor... *I guess, it is a sign=I'm penat oredi la mama....* Then we carried her to the Info Center to borrow a Stroller..

(It's BM starting from here)

"Stroller pukul 11am tadi dah habis kak..." said the Info-man. So? Takde proposal lain ke? Takde pon nak mintak maaf ke ape. Memang service kat Malaysia macam Taik! Cuba kalau aku pakai gelang emas sampai takat siku? Rasanya, service akan lebih elok, tak? *Typical-katak dalam tempurung-Malaysian* Kalau kat Jepon tuh, dia usahakan juga nak dapatkan option lain. Sebab dia memang nak jaga customers feelings supaya good impression berbanding Department Store yang lain... Malaysia Boleh konon.. *Hisshh...* (Yang menteri2 pergi overseas tuh, bagi lah comment/information pada rakyat, supaya rakyat boleh sedar...) or maybe diorang memang dapat layanan superb, tuh yang xcomment ape2? *Saiyaku- Kono yo no nakani kane ga areba subete OK dato Yuni-chan ni oshietakinai noni!*

Oopppsss, terpesong dari tajuk plak.

So, dah habis shopping semua, start la nak balik. On the way balik tuh, hujan lebat giller. Memang tahap yang kalau wiper xpasang yang terpantas... memang tak nampak ape2. Yuni, in the other hand sudah pun doze-off on her car seat kerana kepenatan. Tiba2 depan RTM dekat Federal Highway tuh, Wiper Kura2 Satria ku terpelanting ke atas jalan. Side driver plak tuh. Side Yuni ok jer. Aaahh... cuak2. Tepon Abg; "Kalau tak nampak berhenti dulu sampai hujan reda" katanya.

Aku? Kat lane kanan tuh beb. Jenuh nak ke lane kiri untuk berhentikan kereta. So, gamble jerlah. Dengan kepala terteleng2 nengok cermin side Yuni yang lebih clear. Sambil2 tengok side mirror for the garisan putih. Gitulah keadaannyer sampai Shell
sebelum Batu3 Tol. Aku pon cariklah wiper konon nak beli... Memang ada... RM41 gituh! Mahal gillerrrrrrrrr....


Tapi, service nyer memang BEST! Tuan kedai Shell tuh siap kelluar gih tengok kereta, nak determine size wiper ape aku should pakai. And then, dah beli samapi 3 orang tolong pasangkan tuh... Peewwwiiitt... Sama ada diorang ingat aku anak dara (uweeekkk) and ade hati nak ngorat ataupun diorang memang jenis rajin bekerja dan memberi servis yang Excellent. heheh (Sure gakkari tengok Yuni dalam kereta tengah tido... hahahaha!)




Perjalanan jauh lagi... nak sampai Kelang tuh... Birthday Party sepupu Abg. Dah bosar2 pon nak birthday party. Well, duduk dengan Makcik IL yang xde anak, so dapatlah layanan yang macam tuh. Teme choushi notten jyanei yo~! Sampai dah lambat. Balik awal! That's the way Aha Aha... I like it!!... Balik and put Yuni to sleep.

Gillor lah... Wiper terpelanting tuh... Korang kalau ade chance nak pasang/tukar wiper, sila lah make sure Wiper itu dipasang betul2 supaya tidak melayang2 nanti.. heheh

Ijou, cerita Wiper Melayang-ku

4 comments:

HW said...

Haha, funny! :D

fieza said...

hahaha... Memang funny :P

Dah la takut2 nak kelur camera nak amek gambar diorang pasang wiper.. heheh

*Amatur Blogger la katakan*

yongE said...

fiez, ko ingat tak keta lama kau dulu?? yang takde ekon tuh..skali ujan lebat..kita lalu ikut federal hiway..ujan lebat..apa lg berwap2 laa cermin tuh...
aku lap ngn kain sambil ko dreb..kelaka gile..pastuh kite benti bawah fly over kot sbb tahap tak nmpak langsung??

fieza said...

wahahaha... Yong! Ko telah mengingatkan aku kepada Suzuki Swift yang dah 21 years old today. Still hidup tapi, tahap semput gaban. hahaha

Gelabah sungguh masa tuh. Masih amatur driver masa tuh..:P