Search This Blog

There was an error in this gadget

30.5.09

Granpa&Granma buying a stroller for 1 month young Uyuni!



A few achievements yesterday:

1. I berjaya mandikan Uyuni!! *yeay!* Orang kata, kalau dah terdesak tu, sakit mana pon redah juga demi anak...heheh

2. Berjaya menuam, sapu minyak UE,bedakkan ngan tepung ubi, pakai barut, pampers, baju dalam keadaan senyap aman tenteram tanpa sebarang tangisan dari Uyuni :P Balik jer grandma ngan Mak Ngah dia dah tengah menyusu...hehe...*Tak sangka saya boleh buat..*

3. Went to SJMC for 1 month checkup and 2nd time Hep. B dosage. Dr. Ali check fracture, dia kata healing very fast. Bonjol dekat fracture tuh is a sign of healing...ala2 kene simen gituh. Alhamdulillah.

When he was about to cucuk the jarum, I just couldn't bare to see her. Bukan apa, dia tengah tidur separa mamai masa letak kat examination bed. Doc tonggeng kan bontot dia and I went behind Abg. Half of me couldn't bare seeing her sbb kesian and the other half tak sanggup nak face the cry after cucuk.

Me and Abg dah siap dengan BM in bottle dalam beg to make her quiet after nangis. Konon!


Cett...Dia jerit bagai nak rabak sekejap. Lepas tuh terus diam. Tak nangis langsung. Ayah dia cepat2 pegang lepas kene cucuk...tak nangis tak apa. As though terkejut mimpi ngeri kejap. Sangat terkujat, okay? Bajet nangis tak abes ler kasi gamat satu SJMC...Rupe2 nye sebaliknye...Bagus Uyuni! Teruskan usaha...heheh

Itulah update untuk hari ini. Update separa teruja saya.

Sekian. Kena attend to Uyuni. Dah tiba schedule mandi dia :)

4 comments:

elmilo said...

Fracture kat lengan tu dah okey eh. Alhamdulillah.

Marjina said...

Hi Mama Fiza,
Congrates!...for ur Yuni..
cute sgt...and nice name too..

Uyuni = mcm nihonjin pun ada..

Welcome mommmies club!

yongE said...

Yuni...uyuni...

Anonymous said...

hai fiza...uyuni dah sebulan dah..aku pulak baru jer tertgk kat fb...nway, happy 1 month young~..
jgn stress2 k,
take care for both of u..

ps: unik laa nama uyuni ;)

...min....