Search This Blog

There was an error in this gadget

3.7.09

Alhamdulillah...

Alhamdulillah, selesai seminggu start kerja balik.

Alhamdulillah, selesai juga seminggu Uyuni dijaga oleh neneknye...hehe..Saya tahu grandma bersungguh2 cuba memahami cucu kesayangannya ini and tend to her needs, tapi, biasalah, nareru made...it really takes time :)

*Ibunya pon ambil 3 minggu (berseorangan di siang hari bersama Uyuni tau nak biasakan diri*

Anyway, Yuni mmg bijak dan banyak akalnya. Dia dah pandai gunakan secret weaponnya iaitu menangis sekuat hati yang dimulakan dengan mencebik bibir. Bila dia mahukan sesuatu dengan betul2 cepat dan pantas, mulalah dia gunakan weaponnya itu. hehe..

Hari kedua mama pergi kerja, habis Yuni kerjakan nenek, ya?

Sampai "down" sungguh nenek lepas mama pulang. Terus tidur tak jenguk2 Yuni dah...hehe... Mama pon risau juga tengok Yuni nangis2 macam itu. Nanti mama buat tangkal unutk Yuni, ya? Anak patung kecil yang berbau mama ataupun baju mama yang tak basuh lagi...hehe.. *harap2 kurang sikit rindu Yuni pada mama*

Pasal perangai bila bukak baju je diam tuh..Mama mintak maaf banyak2, bukan saja pada Yuni...tapi pada ayah, nenek, atuk dan semua yang bakal jaga Yuni...

Masa mama mengandungkan Yuni dulu, bilik mama panaaaasssss sangat, jadi, mama tidur tak pakai baju...tak sangka menurun ek...hehehe...padahal, atuk dah pasang air-cond untuk Yuni...tapi masih nak telanjang..hehe


Satu aje yang mama masih tak dapat jawapan. Mungkin kawan2 mama boleh jawabkan untuk mama...Macam mana nak kurangkan anak terkejut2 masa tidur kalu anak tak mahu bedung?

Please, anyone??

2 comments:

Anonymous said...

telungkupkan dia.nanti kepala die pon bulat cantik

fiezaradzi said...

kepitkan bantal kat sisi die..lau lagi, lh letak bantal kt dada die.. make sure atas perhatian mama ye.takut lau baby dah leh tendang2, nnt bantal naik ke muke...