Search This Blog

There was an error in this gadget

12.7.11

Dah nak dekat 2 bulan takde elektrik

TNB こらー‼てめら公務員野郎。国民の税金を食い上がって、仕事セー や このバカもんが!!一々仕事が遅えんだよ。何がKPIだー?口ば っかり。二ヶ月過ぎてんだろうが!

Kat atas tu status 2 minggu lepas. Kat bawah tu luahan hati 2 minggu lepas. Laki aku kata "Pls Hold. Kasi chance kat TNB". Tapi, hari ni aku post jugak. Sebab dah melampau sgt.

Ish hari ni memang masak lah ko TNB Port Klang! Nak dekat 2 bulan apply electricity untuk rumah kat KRU, tak nampak2 lagi batang hidung penyek depa nih. Cait! Eh, korang2 nih sebok gi mana? Perhimpunan Bersih ke? Lembap giller buat kerja. Eeee... Geram! Nasib baik aku bukan Ketua Pengarah Jusa A/B/C kat TNB Port Klang tuh. Kalau tak... Semua pekerja KPI aku letak FAILLLLLLLLLL. Kata nak sokong rakyat beli rumah sendiri. Kalau rumah buat sendiri pon kira BELI lah kan? SO, support la sket TNB oooiii... Berjanggut tunggu elektrik! Dah la tariff naik giller2 lagi tamau pasang ka? Apehal?

Kalau aku tahu ada orang TNB pi perhimpunan bersih, memang aku siku2 lubang hidung sorang2. Kerja tamau buat. Pikeeeettttt aje memanjang. Kalau kome memang xde kerja tak kesah lah, nih affect kerja orang lain la stupid! Bukan apa, berlambak lg kerja2 kat rumah tuh yang perlu ada elektrik. Contohnya; buat lubang nak pasang tanki flush jamban, pasang lampu, kipas semua dah ready. Kalau hari ni masuk elektrik esok Sabtu Ahad bleh siapkan kerja. Contractor pon boleh bayar lepas habis kerja. Dah pukul 5 petang td aku gih tepon Abg, kata dia; "Piiiirraaaahhh   Elekkkk" Tak datang pon!!

 

Aku memang sangat sensitive dengan customer service. Kalau tak betul memang naik angin! Tak kesah la Swasta ke Kerajaan ke, No Kompromi. No Rasuah. Fullstop.

 

Kepada ADUN/Wakil Parlimen/Timbalan Menteri/Menteri yang membaca ketidak puasan hati saya ni, tolong angkat telefon dan dial nombor di bawah dan mintak tolong komplen untuk application rumah di Jalan Melikai 51, Kampung Raja Uda Klang di bawah nama kontraktor Shamsudin. Tanah lot mak aku.

Kenapa? Sebab suami saya dan kontraktor sudah pon buat komplen tapi tak gerak2 bagai PAKU NAK KENA DIKETUK BARU JALANNNNN. Kalau macam tuh kasi diskaun la kos rakyat nak pergi menapak ke pejabat TNB tiap2 hari supaya application cepat siap.

Details:

 

  • Address:TNB, Jalan Kem, Peti Surat 220,
    42009 Pelabuhan Klang,
    Selangor.
  • Telephone:03-3167 2020
  • Fax:03-3167 9113

 

 

Services offered at Kedai Tenaga:

  1. Payment of electricity bills and other utility bills
  2. Electricity supply application
  3. Enquiries on billing and others
  4. Advisory services on electrical fixtures, wiring and safety
  5. Advice on effective and safe use of electricity

Operation hours:

For states in which Sunday is an off-day:

Monday - Thursday    : 8.00 am – 5.15 pm
Friday                       : 8.00 am – 5.00 pm

For states in which Friday is an off-day:

Sunday - Wednesday : 8.00 am – 5.00 pm 
Thursday                  : 8.00 am – 5.00 pm

Sekian, Wasalam. Berkhidmatlah untuk rakyat sebab kami yang bayar cukai pendapatan, cukai service dan lepas ni GST.
Staticmap

 

 

2 comments:

fiezaradzi said...

fiza, try kol tiap2 hari..biar die jemu dgr suara...kdg2 dorang ni mmg saje.. biar fail bertimbun, pastu baru buat kerja.. susah oo.. sama kes beli rumah dulu, tapi bukan tnb la, jabatan lain.. susah tul..

fieza said...

Thanks!

Kelmarin dah masuk FINALLY. Hubby dah menapak TNB 3-4 kali. Pelik.

TNB cawangan Shah Alam boleh complete process in 2 weeks. TNB cawangan Port Klang sampai 2 bulan lebih.

Dengar kata, TNB Port Klang kena rasuah duit baru kerja cepat. Wallahua'lam.

Kalau macam nih, memang sampai bila pon tak maju.