Search This Blog

There was an error in this gadget

28.12.08

Kami cuti 10 hari! wheeee!!


Me & my collegue, Ijan who is currently 4 weeks pregnant. Next in labour after me. (Beza 4 bulan) Jenuhla Mr. Woon nak cover up kerja...keskeskes...

Update on baby visit & home warming event at Ratna's.

My collegue, Ratna had her first house warming after returning to work for 1 month. She has a baby boy which she named her Mohd Rayyan (excuse me for the spelling...serious xsure camne nak eja)

He is soooo cute!


Betulla orang tua2 kata, apa yang kita buat masa tgh mengandung bakal di-inherit pada anak2...hehe...Rayyan baru 3 bulan, taapi mulut dia asyik terkumat kamit seolah2 nak bercakap...Memang mirip maknye yang suka berborak2...heheh...


Ini plak Pon yang bakal jadi mama juga...heheh...lawan size perut...dia baru 3 minggu...heheh


I love this picture! Anyway this baby is Ratna's neighbour's baby. Walaupun dari gambar nih nampak mcm Tuty yang maknya..heheh

After Ratna's visit...we had to go off to Meru to look at Serena. My bro (yang manja nak mampos xreti nak berdikari lagi walaupon dah 22tahun) langgar Proton at Fed Highway on a Friday afternoon. Cubelah kalau dia xtergesa2 nak balik Gombak masa tuh...Sembahyang Jumaat dulu be4 balik ker...Sure xjadi macam nih...Niat tuh ade yg xbetul...

Anyway...after dah ketuk2 sana sini...Ganti bumper depan yang rabak betul tuh...Kenalah cat kan? *sigh* Expensive laaaa....especially when its a van (luas permukaan yang besar) and colour sampai 2 jenis. *sigh*
Some more, bukan dia yang bayar! Dia yang accident, dahla xbayar bill fixing, i bet you saman nanti pon dia xbayar. Manja nak mampos! Tuh pon xreti2 lagi nak bersyukur tuh...walhal petrol fees 100% gune credit card daddy. No wonder daddy nak kick him off from Malaysia by next year. Biar dok jauh sikit amek degree boleh gak berdikari. After this no more FAMA lah...Ko nak enjoy, pandai2 usaha carik duit sendiri...wat part time ker...

My family bukannya loaded sangat, sekadar yang mampu jerla. Mom pon xkerja dah. We still have a younger one yang baru habis SPM this year. This brother of mine is still not aware of this situation (read: TAK MATANG lagi) Still nak harapkan duit mak bapak. Tiada inisiatif untuk wat part time ker...Yang tahu, asyik nak enjoy gune duit mak bapaaak aje...Geram kadang2...Berbuih dah nasihat, tapi xjalan jugak. Kalu anak aku...dah lama cut allowance. Duit hanya untuk yang perlu...kalau nak enjoy, pi carik duit sendiri...Baru dia kenal nilai duit tuh...Huh!

Okay, stoplah cerita my bro yang xbest tuh...Skarang nih tgh enjoy camping bawak my Suzuki plak...Balik nanti tahulah dia...

Sekarang nih nak cerita best plak...Walaupon semalam terpaksa pi kilang sat keluarkan produk dari chamber and ambil data ngan Abg, suruh dia solder balik masuk dalam chamber...Tapi sempat makan laaksa and cendol kat depan Wisma FAM, Kelana Jaya. Tepi jalan nye ala2 yatai kat Jepun...hehehe Tapi, memang BEST!! Sedap dan murah...Osusume desu!


Laksa Penang nih walaupon maybe tak se-KAWW Penang nye, tapi memang perfect! Tak terlebih apa2...semuanya secukup rasa...Tak masin sangat...Tak masam sangat...Tak terlebih/terkurang ikan langsung...Tak macam Laksa S*toooooot*K...heheh


Abg having his laksa....kalau boleh, nak suruh buka cawangan kat depan rumah kami laaa...heheh


Oh, oshirase desu!

We are going to Langkawi this 30th Dec. Saja2 jalan sempena cuti panjang nih...Before this kalau jalan2 asyik dengan family jer...nak la privacy sket...hehe.. Kali nih xnaik ferry dah...Naik Air Asia sahaja...Sakitla dah boyot mcm nih...Planning nak round2 pulau and snorkeling! hehehe...and of course shopping ler...nak handbag ganti yg dah koyak nih...hihih

Doakan kami selamat pergi dan selamat kembali...

Till then, babai!

No comments: