Search This Blog

There was an error in this gadget

29.12.08



Oleh sebab kebosanan makan kat restoran yang samaaaa aje...Semalam Abg bawa pergi "port" dia masa bujang dulu. Restoran Slumberr - restoran yang diusahakan oleh orang2 Terengganu kat Seri Muda, Shah Alam. Whether this restaurant prepares Terengganu meals or not, I'm not sure. Sebab everytime kitorang makan kat luar mesti mintak lauk yang sama (unless dia mmg xmasak lauk tuh la...)

1. Nasi putih - 2
2. Ikan masak 3 rasa (xkesahla siakap ker bawal ker kembung ker...)
3. Sayur goreng (either kailan, kangkung or kacang panjang)
4. Sup ekor!! (A MUST - permintaan veto si isteri)
5. Telur dadar

Especially part sup ekor tuh kan....kalau that certain restaurant doesn't serve sup ekor (or at least sup tulang) memang mood down gilleer laa... Memang xdatang lagi kedai tuh...heheh *sore gurai suki nanda!*

So, semalam order la nasi putih 2, bawal masak 3 rasa, kacang panjang goreng and sup ekor & air laichi for Abg, Air Belimbing for me. The comments;

"Memang BEST giller...MAJI SEDAP!" plus, yang menyebabkan ia bertambah2 sedap is semua yang dipesan di atas Total harga : RM18.60 SAHAJA. *arienaiiideshou??!!* Nak terbeliak mata Abg tengok baki yang dipulangkan. Belum pernah lagi semurah itu kalau kitorang makan dengan lauk yang sama....I mean, BAWAL mahal tau! Macam mana diorang boleh COST DOWN tuh...I really want to know! Taste memang sedap...tiada kurang kat mana2 lauk pon. Ikan xde bau hanyir ke ape...goreng garing plak tuh...Memang SODAPP! (eh, silap slang nogori plak..)

So, another TRIVIA found in Shah Alam. heheh...saje jer nak promote kat korang sumer....mane tahu you guys come accross the restaurant I was talking about. Memang xrugi la kalau singgah makan...heheh...Jangan lupa, namanya Restoran Slumberr...hehe


Other updates;

Saya bakal melanggan ASTRO. Sebab abg nak tengok bola. Mom & Dad not really into the idea of paying to ASTRO. But since Abg nak sgt...silalah, mama kata. Dengan syarat, pasang kat dalam bilik sendiri sahaja. They don't want my 2 brothers to become hantu TV. TV free skarang pon dah cukup jadi hantu malam...Kalau ade ASTRO apetah lagi. But, kalau mama nak tengok CSI kat ASTRO ok jer...Masuk la bilik tuh bile kitorang gih keje...or masa kitorang kat Langkawi nanti...Abg xkisah pon :)


More updates;

Baby is healthy! Macam xsabar2 nak gih Langkawi...sama dengan mama dia :p Abg pulak macam nak balik Kelang...tapi dah 2 hari berturut asyik balik Kelang aje...dia pon bosan...So, duduk rumah kah saja kami hari ini? hehe...

Nanti lah fikir2kan lagi nak wat ape...Till then, Salam Maal Hijrah!

No comments: