Search This Blog

There was an error in this gadget

7.4.09

2 Bukit 1 Batang

Please...jangan salah faham tau...:p

Penat tuh...asyik tgk Astro Awani ajer dari pukul 8:30mlm td...dengan terpaksa menahan selsema dan batuk 1 hari....Abg kata sbb cuaca panas...Hidung sampai berdarah tuh...bukan korek pon (T_T) *sigh*

Harap2 xde ape2 yg berlaku pada baby...Baby tetap aktif macam biasa...makin sakit adelah bhgn low tummy...Tp xrase macam terok sgt....Therefore, bukan contraction terok la tuh...hehehe


Abg dari tadi asyik puji Professor Abu Hassan (Naib Cancelor USM) bercakap...Katanya, intelek kata2nya...sopan, tak sarcastic tapi bernas, tepat dan tidak mengampu, unlike some other politic analyst yg konon mengaku neutral, tak berat sebelah...instead bile ckp nampak pro-gomen...sgt bosan, ok?

Although, I am not one of the voters for the Bukits and Batangs...But, I surely felt good when all content that this professor said was really what I feel and think...As though dia betul2 paham what orang2 mcm I, am thinking...hehehe...Mungkin sbb dia professor yg bnyk interaksi dgn budak2 muda baya saya (Alamak, boleh kire mude lagi ke?) I don't know la...But one thing for sure, dia sgt terrer History...probably one of his fave subject...*respect la...*

TV3...as usual, bile BN nampak mcm xde harapan nk menang aje...terus tutup cerita... Sickening btolla...same aje mcm masa kat Permatang Pauh dulu....sebaris aje beritanya...Nasib baikla amek Astro nih....dpt alternatif lain untuk berita *sigh*
When it comes to news...mmg TV3 xleh nak harap....Yang boleh harap drama2 hiburan yg agak melalaikan (for kids la...) Itu aje....bohsan, ok?

Like today, sorang anak buah Abg yg Makcik dia jaga....xnak pergi sekolah...kasi alasan sakit perut...tp sebenarnye nampak obvious giller xsakit...kelentong abess la... Disebabkan bukan anak sendiri, xleh la nk ckp lebih2...But, for an 11 year-old BOY...xnak pergi sekolah hanya sebab nak tgk tv...hisyyy!! Either mak bapak dia jenis x amek pedulik or just pure giller nak tgk TV3 punyer cerita Indon and drama pukul 4:30 ptg (which I am still not sure tajuk dia)...Syabas dan tahniah kepada tv station Malaysia yg telah berjaya membodohkan anak2 muda, generasi akan datang...peeewwiiittt!!

Slowly, whisper to baby...You are so not going to be able to watch AF/drama on tv after you come to this world...Cause the only program you'll be watching are educational channels (TVIQ, NGEO, History Channel, P106) only...Sorry la... Mummy is only thinking of your future...berat tau tanggungjawab nak mendidik anak2...Mummy xmahu disoal nanti bagaimana mummy didik anak2 mummy...dgn AF ke?

Yosshh...ganbaruzo!! Sgt waku2 deliver my sweetie pie...and educating him/her...:)

Untuk itu...perlu lah...dapatkan enough rest...till then, gudnite!
Wasalam.

No comments: