Search This Blog

There was an error in this gadget

31.8.09

Merdeka!

Separuh jalan aje semalam tengok Hati Malaya...Sebelum tuh lagi best...tengok Intan Sayang Manja kat TV3...huhu...*kelakar!* Dah syok2 tengok tuh mmg ler ngantuk...sambil2 bf Yuni :)

Merdeka kali ini tiada kedengaran dentuman bunga api dari Sunway Piramid. Betul ke? ke aku je yang tak dengar sbb tidur awal semalam? Well, tidur awal pon dalam 11:30pm je..

Thank you kepada member2 yang memberi sokongan dalam usaha menjinakkan diri dalam bidang masakan...haha...1st time bake choc chip cookies mmg la hangus..ikut Youtube nye pasal.

Cerita pasal merdeka, teringat Yuni yang suka buat pose "Merdeka"...aka. pos "Bebas"...hehe..

Dalam kita menyambut Merdeka hari ini...ada yang tak merdeka tau...tuh setan2 yang kena rantai dalam bulan pose nih...hehe


Adakah anda merdeka?

1. Merdeka financially?
-> Masih dalam usaha...InsyaAllah harapan dan usaha serta tawakkal.

2. Merdeka minda?
-> Susah sikit kalau dah di-stereo type kan...buat masa ni boleh kira 50% merdeka..

3. Merdeka fizikal?
-> Kandungan lemak dalam badan masih tinggi...Well, target lepas Yuni 6 bulan boleh la kurang sket kott...hehe...of course, harpan sampai 2 tahun, insyaallah..

4. Merdeka hati?
-> Masih dalam usaha membersihkan hati dari sifat2 mazmumah... Berfikiran positif sentisa dan yang paling penting, sentiasa bersngka baik sambil berhati2...


Adakah anda merdeka?

Caitt...macam iklan kat tv plak...hahah...Anyway, aku nak tengok hari ni nyer perbarisan Merdeka...betul ke dapt wat 20 minit je tahun ni? heheh...tanoshimikk..

P/S: Yong, [Din & Dugong] ada lagi kat Astro...seronok tuh...hahaha "mini" dugong ada kat atas katil tuh tgh melalak sorang2...hehe

1 comment:

yongE said...

ahaahaha aku macam tgk dokumentari tuh ulang2..kejap tgk part awal..kejap tgh..kejap ending..xpnah tgk full... tp dugong atas katil ko tuh pasti lebeh jinak n manja.. mau pelok yang itu laa....