Search This Blog

There was an error in this gadget

24.3.10

20% Sakit Hati+80% Love=Today's update

Semalam kan... Ada orang langgar kepala aku dengan siku dia, lepas tu dia tak mintak maaf. Rude giller. Aku tahulah packed dalam komuter tu, tapi takkan berat sangat mulut tu nak cakap Sorry. Aku terlanggar orang lain sikit pon cakap Sorry. Menyampah betul aku tengok mamat tuh. Seb baik aku nih masih beriman. Kalau tak dah lama aku penggal kepala dia! (Ok, calm down Fieza)

Aku nak sangat menyokong public transport kat Malaysia ni. Tapi, dari aku Darjah 3 lagi masa Komuter bagi free ride kat orang ramai... Aku nampak improvement... Tapi, CIPUT sangat. Takkan lah dalam 10 tahun lebih xboleh nak improve betul2. Ape? Bajet takde ke? Dasar kerajaan betulla...

Tak pernah aku tengok punctual komuter tuh kalau weekdays rush hour... HElllooo?? Japan nye rush hour pon boleh pantas, ok. Bukannye esok terus aku nak diorang improve giller2. Tapi, dalam next year ke.. 2 years lagi ker.. Ok lah..

Sebenarnye dah lama dah aku pendam perasaan tak puas hati dekat servis Komuter nih. Aku diamkan aje.. nak bagi masa nak improve. Wey, tambah la coach banyak sikit masa rush hour! Bagilah train datang dlm setiap 10 minit ker... Korang tak buat statistic ker pasal berapa ramai orang gune komuter masa rush hour? Jangan la cakap xde bajet... Phatetic ok. Kitorang naik komuter tiap2 hari bayar. Tambang komuter xpernah turun sejak 10 tahun lebih dah nih... Cube korang betulkan pintu pagar kat Stesen Telok Gadong tuh.. Kadang2 orang naik xberbayar tau... Haiyah! Itu pon xboleh fikir ke?? Duduk dalam ofis air-cond goyang kaki kaaa?? Cubelah naik komuter tuh..

Itu lah cerita bengang aku semalam. Ok, switch cerita Yuni plak.

Comell kan Yuni??? (Oya-baka de sumimasen) Sejak akhir2 nih, dari crawling position ke duduk style minah Jepun position sangat laju dan boleh bertahan lebih lama. Kalau dulu masa 1st time Yuni duduk style Jepun tuh, dia menangis sebab tak tahu macam mana nak gerak dah lepas tu.. hehehe

Oh, ya masa Yuni pergi Jeram untuk Induksi Khusus hari tuh... (cheh...) She had her 1st pool play time. Bawak ler sekali pelampung khas warna oren dia tuh..

Yang ini 1st beach play time :P

Ape lg yer... Dia dah ada mind of her own (rasa macam dah cakap dah ari tuh) Yang kelakarnye.. Selalu kalau mama dia pergi toilet malam2 lepas tuh dia sedar, dia akan menangis. Pagi tadi, dalam gelap ayah dia keluar pi toilet, dia nangis juga. Ayah buka lampu baru berenti nangis... (perasan mama dia lah tuh... hahahah)

Ok lah.. itu saja update hari nih. Thanks la korang sebab sanggup membaca kisah2 tak puas hati nih.. heheh

3 comments:

wahida said...

Alolo, comel naik pelampung :) Mana tocang Yuni? hehe.

fieza said...

Tocang Yuni tak tahan terus di cabut.. hehe

fiezaradzi said...

wpun dah lama tak naik komuter, tapi mmg masalah ni tak penah selesai.. sepatutnya dah tau peak hour tu ramai, buatlah train dtg lebih cepat.. time tak peak tu, kurangkan.. tahla..sbb dorng tak naik kot, so tak tau..