Search This Blog

There was an error in this gadget

8.4.10

Borak2 kosong

Kenapa kadang2 kita ada mood nak buat kerja... kadang2 tiada?

Semalam mungkin sebab dah 1/2 hari habis untuk co. visit... Memanglah best di-belanja makan Western... Tapi, entahla... rasa sedikit wasted plak masa itu.. heheh

Last week, kami budak2 baeu telah dipaksa join koir M*DA :P *Paksa rela* So, hari ni kena balik lambat la nih :( Bukannya xsuka. Saya akui ia satu merit. Tapi, ia juga satu pengorbanan waktu untuk saya yang dah berkeluarga sendiri dan ada anak yang masih kecil. Kalau korang tak faham perasaannya... tunggu jelah bila dah ada anak. Bos saya, Mr. S adalah seorang single yang baru mencecah 55 tahun bulan lepas. Dia sering menasihatkan anak buahnya yang bujang to "Not get Married" - Katanya marriage hanya menambahkan masalah. Betul ke Boss? Boss pon belum cuba kahwin, how can you make such a statement? Observing sahaja tidak mencukupi. Mesti rasa sendiri dahulu sebelum buat statement tau.. hehe

Pendapat saya? Well Marriage does not create problem only. Memang ada problem kerana nak adjust antara dua budaya/ individual yang berbeza. Tetapi marriage juga mengeratkan kasih sayang, menambahkan zuriat yang suci etc. I believe, in my personal opinion,

"Mereka yang tidak jujur dalam perkahwinan yang akan menyebabkan masalah yang banyak"

I would like to see the problem as a hurdle of challenges. Kadang2 terpaksa EL untuk anak2. Saya tak rasa itu satu problem. I look at it as a challenge. The next day pula, challenge untuk siapkan kerja yang terbengkalai... hehe

Ganbar selingan: Bestkan jadi kucing ini?

Alhambdulillah, buat masa ni xpernah menyesal berkahwin.. :)

2 comments:

Farhana Abd Razak said...

Hehe.. kadang bile rasa malas nk pi keje & tgk kucing-kucing yg melepak tido kat umah terpk... ehh.. bole tak kite switch body utk hari ni.

Kawen memang lg byk problem dari zaman bujang. Tp kenapa lebey happy yea.. Huhu..

yongE said...

bes ye fiez kawen?? neh yang nak kawen cecepat neh...ahahahaha