Search This Blog

There was an error in this gadget

19.8.10

Cerita malam Semalam

Mungkin ada yang belum tahu, yang Yuni sekarang tidur dalam buai - berhenjut.


Memang asalnya aku ego, sombong konon xnak ajar anak tidur dalam buai (Padahal sendiri masa kecik tidur dalam buai tuh) heheh

So, semalam lepas solat Isyak, aku pon bertekadlah nak kasi Yuni tidur malam atas katil. Walaupun suatu masa dahulu Yuni dah berjaya tidur atas katil, tp disebabkan kemalasan Mama-nya, dia dah biasa tidur dalam buai semula. *My Bad*

Al-Kisahnya, malam semalam mamanya nak practise semula Yuni tidur atas katil (well, to be specific atas tilam je sebenarnye), So berusahalah saya untuk menidurkan.

Bagi "nenen" tak mau. Mungkin sebab baru lepas minum susu sebotol. Kenyang lah tu.

So start lah mengusap rambut Yuni. usap punya usap punya usap punya usap... Berapa banyak kali Usap da... Ingatkan dia nak tidur... Makin BULAT matanya adelah. Aiyahhh... (should not have challenged this on a weekday night-Mama thought) Yuni boleh lg tuh main dengan langsir.. pusing sana pusing sini... Last2 Mamanya geram... Ape lagi, angkat pastuh letak kat peha, position menetek. hahahaha

By this time, dah pukul 10 and dia still lagi mengamuk2 jerit2 atas peha mama dia. Sekali tuh...

"Woooooiii!!!!!" - Jerit Ayah yang diganggu tidurnya oleh Yuni nye jeritan.


I still remembered, Yuni yang in a second berhenti menjerit. Terdiam. Lepas tuh menangis teresak2... (dia tahu Ayahnya marah tuh) So, I put her back on the tilam, usap rambut sambil memujuk... Saaaaaaammmmppppppaaaaaaiiiiiilah Yuni tidur :P

Punyer lenguh la tangan Mamanya nih.... hehehe..

Dan Akhirnya tidur juga Yuni... Lepas kena tegur dengan Ayahnya... hahaha

Kadang2 bagus juga ye kite "tegas"kan suara dekat Anak... Tp, saya plan nak jadi yang baik jer.. Yang tegas suruh Ayah yg jadi... hehehe

No comments: