Search This Blog

There was an error in this gadget

3.1.11

Happy New Year 2011 :)

新年明けましておめでとうございます!






Happy New Year! (cop! dah greet ke before this?)

Sekarang sedang berada di ofis. Ya, memang tak ada call/email langsung sepanjang hari sebab Japan Users still on Holiday. esok baru mereka start kerja and at that time, we will be busy! Biasalah, baru balik daripada cuti, PC xboleh start ke.. Tak boleh login ke... Terlupa cara nak create Oppty ke... macam-macam... However, frankly speaking, I missed the Japan Users because memang mati kutu la kat sini kalau xde kerja...

But!! I have been spending my time on good and beneficial activities lately. Read the Quran and the translation during my free time. Eh, bukan riak yer.. I just hope that I will be able to continue this good activity.

Yesterday went to the In-Laws for a visit. Ok, memang I admit memang agak malas sikit nak visit relatives kat Klang, tp I don't mind. Cuma, bila muhasabah diri semalam, I found out that Abg must have had a HARD time to get me to Klang. I mean, kena bagi alasan "short trip" dan buat plan yang mengejut tiba2 masa Me and Yuni dah ada dalam kereta (supaya kitorang xleh lari dah.. hahaha)

Abg, Mintak maaf banyak-banyak... You must have had a hard time with me before this. That is why I am making a schedule. I will try to go back to Klang and visit my in-laws twice a month, amacam? OK tak?


Sebenarnya tersangatlah mengantuk hari ini. Asyik tak dapat tidur melayan Yuni yang mcm merengek/mengigau kerana asyik MAIN dengan cousins sampai terlupa nak makan/minum. Menangis dengan cara terkejut tak berhenti2...

Sebenarnya keadaan ni pernah berlaku semasa di kampung Beruas. Dan kami memang tahu yang Angin penyebabnya. So apa lagi, layanan MANJA 1st CLASS to Yuni sambil massage dengan Minyak Yuyee... hehehe

Eventhough Yuni baru 20 months (Happy 20 months Yuni!), we, me and Abg often mistaken her for a BIG baby. Hah! Tengok size lah! We actually thinks that she could do everything by herself and forgot that sometimes Yuni memang saja nak MANJA for no specific reason. Heh. A few updates on Yuni @20 months young:

1. Suka buat Head Banging di mana2... Tak kisahlah aim atas dada Mama or atas muka Ayah.
2. Tidak suka duduk di atas baby chair. Lebih gemar duduk atas kerusi orang dewasa.
3. Yuni tahan PEDAS! or maybe sebenarnya dia nak merasa makanan orang dewasa, so MENAHAN PEDAS.
4. Lebih gemar melukis bersama2 nenek di atas meja. Oh dear, dah kena layan betul2 nih... hehe
5. Pandai berkata "CANTIK" pada semua baju/seluar/topi sendiri dan Mama punye :P
6. Tak mahu NENEN sudah! (caitt..)
7. Pandai panjat motor yang sudah ditongkat dua.
8. Suka naik motor!
9. Dapat membezakan Anjing dengan Kucing masa tengok tv and baca buku "Marley and the Kittens"
10. Masih tak gemar Ayah dan Mama berpeluk.. Hah! Jelous la tuh~~
11. Pandai cium untuk pujuk Mama bila Mama pura2 nangis...
12. Turun naik tangga tak pegang dinding! Bahaya!
13. Suka buat bunyi excitement "Waaaahhhhhh" bila nampak Mama pegang barang yang diminati Yuni :)
14. Oh, boleh pakai kasut sendiri!!! (kasut Crocs tiruan)
15. Sudah muat kasut dihadiahkan cousin!

Oh, banyaknye update! Memang masa taip nih asyik sengih sorang2 depan PC... hahah...

Oklah, till next update, buhbye!!

No comments: