Search This Blog

There was an error in this gadget

25.11.08

Borak2 kosong sat



Reads; If you could not accomplish the current simple work assigned to you right now, big possibility that you won't be able to accomplish bigger responsibility work in the future.

I wrote this 1 year ago. hehe...My ex-boss saw it and said its a good phrase. I still believe on this concept. Especially after feeling frustrated on certain issues that we can't help ourselves to it. Shouganai. Sebenarnye hasil dari muhasabah diri "self-reflection" akan terhasil kata2 ini.

I also now believe that I could apply this phrase to daily life issues. Such as;

"Kalau bilik sendiri pon tak boleh kemas, nanti ada rumah sendiri, jangan haraplah nak kemas"

dan macam2 lagilah yang boleh korang pikirkan. Buat masa ni, malas sket nak pikir. So, anyway sebenarnye nak tidur awal malam nih...Since semalam tidur lewat...bangun lambat tuh. Tapi Abg macam bad mood jer ari nih. Angin tak baik sgt kot. Walaupon I dah beli dinner (read: BELI) hehehe...

Malam nih harap2lah US nyer ekonomi bangkit sket. Kalau tak bangkit...at least jatuhla merudum. hehehe...Chuuto hanpa na henka wa yada! Hakkiri se-yo! hhehe

Oh, btw, pagi tadi dengar kat radio, gaji PM ngan ahli politik Singapore bakal dipotong 11-19% bagi menyelamatkan ekonomi negara diorang. Last year baru ajer diorg apply "performance" base grading untuk kakitangan kerajaan diorg. Dengan ini barulah orang kata, Cakap Serupa Bikin, betol tak? Politicians also share and carry their responsiblity towards the economy downpour of the country.


Rasa-rasanya boleh apply tak policy nih kat Mesia? Macam susah aje...

Yelah, cube bayangkan gaji KJ kena potong. hmmm...eee...seram bulu roma aku...kalau kat Mesia agaknye, potong gaji menteri, naikkan cukai pendapatan kot...Balik2 rakyat jugak kena bayar...

Too easy to predict. (janganlah tambah lagi cukai pendapatan rakyat)

Okaylah, pi solat dulu...bye2!

1 comment:

Marjina@mariani said...

Salam..

Fizaaaaa....hisashiburi...igt aku lagi?
Omedeto..dah nak jd mama..hehe...