Search This Blog

There was an error in this gadget

7.9.09

Kisah Lucu Anak Celik IT

Tengok budak kecik celik IT nih...heheh...Yuni tgh tolong mama update-kan blog Cendawan Ayah, ek? Si cilik Yuni nih dah pandai tau...Pandai apa? Pandai bgtau mama timing dia nak kencing/berak. Especially bila mama tengah salin pampers dia...hehe

Ceritanya macam ni....Rutin pagi Yuni akan tidur semula lepas bangun sahur pada pukul 8 sampai pukul 12, Kalau dia bangun sebelum pukul 12 maksudnya dia xselesa/nak berak la tuh...So, pagi ni dia tidur 1 jam sahaja...Memang betul, dia berak. So, mama pon letak bawah Play Gym dia kejap sementara nak prepare barang2 dia semua. Dah selesai segalanya (termasuklah air panas suam), Mama dengan konfidennya bukak baju dia dan bersihkan taik2 dia...hehe....
Tiba-tiba dia nangis...Aikk? Apa pasal nangis pulak nih?? selalu dia akan seronok kalau time mandi...Tak lama lepas nangis, dia kencing....Ala...cian anak mama nih..Dia nak bgtau dia nak kencing...

"Mama!!!!Yuni tak abes lagi laaaaaa...Nak kencing lagi..."

OK. Fine, mama mintak maaf sbb tak sabar2 nak mandikan Yuni (dah pukul 12,ok..) Lepas bersihkan kencing...tiba-tiba dia nangis lagi...Aikk? takkan nak kencing lagi...mama pon buat muke toye teruskan dengan aktiviti membersihkan bontot Yuni...Tiba-tiba...

Teremburlah taik2 (excuse me, ya...a bit gross) cair - sbb Yuni minum susu je...belum debut solid food lagi :P Tambah pula exclusive breasfeeding...maka, masam betullah taiknya... Sabar je mama bersihkan taik yang dah membanjiri tikar getah Yuni...Tiba-tiba Yuni pancut lagi...dan lagi...(Jumlah keseluruhan  3kali pancut) *sigh* Masa tuh mama dah give up. Mana taknya...taiknya memancut sampai kena kaki dan tangan mama gituh!...hahaha

Ape lagi...angkut sampai sink...cuci bawah flowing tap water...Terkezut dia rasa air sejuk...hhhahah Lepas tuh terus mandi...(taik still lagi berlumuran atas tikar getah dalam bilik) Oh, mana ayah? Ayah balik kampung ambil nenek dengan Pak Long...semalam dah bgtau kan? hehehe...

Gitulah kisah si cilk ini...Mama jer yg tak paham Yuni nak apa...*sigh*

"Tuhla...Yuni dah pesan awal2 suruh study 'Baby Language!'...tak mau"

Itulah cerita pada hari ini...Semalam tengok Oprah cerita pasal Pokok Sakura-Cherry Blossom trees kat NY...Teringin la pulak nak tanam pokok sakura kat halaman rumah nih...hhahah..*berangan mode* Pokok tuh rasanya xberbunga musim panas...Tunggu musim bunga kat Malaysia nih sampai bile pon xtimbul bunga2 nya... Oklah...I'll leave you with Yuni and stroller picture ...dia dah start merengek tuh...need to attend to her...Babai!


Nota kaki: Play Gym hadiah dari Mas...I improvise dah jadi portable skarang...bawak dalam stroller lagi tuh...hehe Thanks!

No comments: