Search This Blog

There was an error in this gadget

19.10.09

Pokok Cherry dekat gerai nasi ayam Cik Wah



Semalam lepas kenduri kawin dekat rumah adik Pak Long kat Sijangkang, singgah gerai nasi ayam Cik Wah dekat simpang tu aje... tak jauh... *Cik Wah nye nasi ayam sedap tau...*

Anyway, I tak turun sebab menyusukan Yuni dalam kereta.. Dia dah mengamuk dekat kenduri tadi... Lepas dia jerit baru lah nenek ngan atuk dia nak bergegas balik.. *cucu punya pasal* Abg turun singgah mimnum sat... Tak lama lepas tu dia masuk balik kereta bawak biji2 merah... Dengan bangganya dia tanya,

"Teka ni buah apa?"

Alamak... Dah start dah dia punya teka-teki...

"Cuba rasa..."

Dia tambah lagi... Apa reaksi aku nak buat pulak lepas nih??

"Sedap... manis..."

"Ha... ini lah buah ceri.. Berlambak abg tengok... Tunggu jap... Abg amek lagi"

Buah tu masih lagi ada kat dalam bilik... tak makan pun... Caitt...
Ok, aku admit aku tak tahu pun ceri ada tanam kat Malaysia... Aku ingat boleh tanam kat oversea aje... hehehe... Aku tahu yang boleh tanam kat Malaysia, tu Cendawan kat Kelang... hahhaha Sempat promosi lagi tuh... Aku layan je Abg... sebenarnya dia tengah sedih... sbb h/p dia hilang... taku buat backup pulak tuh... Habis gambar Yuni masa tengah lahir... gambar honeymoon... video jeritan 1st Yuni kat dunia ni... isk isk..

Tak mahu ingat2 dah... Dah lepas nak wat camne... memang kena kudis buta lah sape curi h/p tu.. sumpah 7 keturunan... *gerammmm* So, lepas nih kalau anda2 di luar sana jenis yang tak reti buat backup kat dalam comp ke ape... gunalah khidmat storage service line anda... setakat RM3/sebulan bayar... tak mahal pon... Banding dengan memori2 yang tak akan berulang kembali... priceless...

Aku dari sebelum kawin memang lemah kalau tengok Abg sedih... Masa dating2 dulu dekat kolan seksyen 24 Shah Alam... Joran dia ikan tarik sampai masuk dalam kolam... Pergi tak kembali... Mood dia memang down giller... tpi cover depan aku... Cepat2 aku paksa pi kedai aku belikan yang baru *sanggup tuh... cintan punye pasal... hahaha*

Semalam pun hampir2 macam tu jugak... ikut hati aku swipe aje kad kredit ni... belikan dia h/p yang baru... Kasi mood naik sikit... tapi, dia kata tak payah... Sekarang nih tengah pakai banyak duit... Business cendawan baru nak aktif... Anak dah nak masuk 6 bulan... So, better guna aje h/p yang lama... Bile dah senang nanti di nak balun abes beli PDA paling mahal masa tu... hehehe...

Takpelah... Dia punya semangat tak luntur lah tu... Alhamdulillah... Aku cakap lah...

"Allah kasi hilang h/p tuh mesti ada makna..."

Dia tanya apa maknanya...

"Jangan selalu balik jauh2 malam... Ingat2 sikit anak bini duduk kat rumah sorang2... Jangan nak ikut sangat hati bujang tu... bla...bla... bla..."

Dan seterusnya aku membebel... (bebel ada point bagi aku takpe...) heheh

Maka terpaksa lah dia dengar bebelan aku hari tu... Sekian.

P/S: Yong, aku rasa dia memang patut ditegur oleh bapak mertua dia baru kurang sikit kot balik malam2 selalu nih... ko rasa patut aku kaltim ngan bapak aku tak???

2 comments:

cik puan daun said...

ceri tu sedap.. ehehhe..

tapi jangan la parking bawah pokok ceri tu.. habis kereta...

yuni comel sangat dan nak di pegang oleh auntie syura dia.. rambut still maintain.. :)

yongE said...

erk..ahaha ko neh fiza..adeke mintak opinion aku menda2 gini..

adekah die balik lambat malam2 bersebab??? bapak ko dah stat sebut2 kt ko ke?? sesungguhnye kalu bapak ko yg tegur, rasanye Din dgr tuh...sbb macam bapak ko kan cam diam2 skali tegur wah..mesti agak scary..sbb kalu ur mom mesti macam dah imun..ahahaha

heh mana din neh.. meh aku fire skit die..tinggal yuni n fiza kat umah malam2 balik lmbt neh...hiskk..(mesti din macam "haaa ngadu lagik laa fiza neh" ahahah