Search This Blog

There was an error in this gadget

1.6.10

Kereta & Family

Everytime aku balik rumah sure xde mood nak upload gambar-gambar Yuni. Penat and saikin, aku balik masak dinner, before kerja masak bentou. Yup, practicing to be a super-working-mom-housewife.

So, aku browse lah gambar-gambar kereta favourite/cita-cita aku (yang selalu ditenggelamkan dengan realiti TAX yg dikenakan atas kereta import) hehehe... Memang aku ada cita-cita nak beli MPV. Tapi, setelah aku dapatkan loan rumah dahulu. Dah dapat rumah, kena tunggu B.I.L beli MPV dulu, kalau tak, sure dia nak menempelkan anak2 dia kat kereta aku... heheh (Jaahat, tapi ape aku pedulik.. yang berhimpit nnt aku, bukan ko)



Aaaahh... heaven nyer kalau dapat nih sebijik.. hehhe

Growing up in a 4 siblings family doesn't make me hate children. But, I stand on the believe that the more you have children (like 6 kids and above), the more you have to work up to it. For example, buy a Van/Bus/MPV or yang seumpama dengannya. Stupid. Dah pandai mengote buat anak, pepandailah save and provide comfort for your family. Or adakah xpernah terfikir pon untuk provide sedikit kesenangan sebelum ko mengote?? Sampai bile nak berharap transportation orang lain untuk travel. Kids grow up, okay. Sampai satu tahap, they don't fit in a Wira anymore. "Alah, lambat lagi... nanti2 lah" Abes tuh, nak tunggu bontot xmuat sampai 2 orang kena letak kat bonet? hahaha.. omoshiroi kedo, zenzen waraenai...
Bawak beca jerlah ko balik kampung...

Ape salahnyer berkorban untuk keselesaan anak-anak? Esok luse masa dah tua nanti ko jugak yang senang.. isk isk... Pendidikan melalui teladan damon...

Apesal lah aku dok risau sangat bagi pihak orang lain? (Sebab nnt menyusahkan aku jugak) Hahaha... Sejak akhir-akhir ni, mood aku agak kejam. Memang aku dah malas nak kesian2 kat orang... Malas dah nak baik-baik, menyusahkan diri sendiri, berkorban untuk orang lain padahal orang itu tak nak berusaha dulu sendiri. Dasar berharap. Caitt..

Ijou. Gomenne, kalau bahasa aku sejak akhir-akhir ni agak kasar dan mungkin menyakitkan hati sesetengah pihak. Seronok sebab dapat meluahkan dengan lebih effective dengan bahasa sebegini... heheh..


3 comments:

ina sensei said...

Setuju! Setuju!
Reti buat anak aje, pastu menempel kat org.
So kita kerja kuat2 nak bagi diorang senang? ptui!!

HW said...

Never been in that kind of situation but I feel you dear!

Sabarlah. Maybe skrg masa utk fikir utk diri sendiri pulak kan, no?

fieza said...

Ina sensei,

Arigatou!

Wahida,

Bersyukur thinking level of people around anda adalah sama. *sigh* Priority setting sangat xbetul. Benda lain luxury takpe.. anak2 kat rumah tu camne? Thanks for understanding dear :)